Számlálóbiztosok jelentkezését várjuk

  nyomtatási kép

Népszámlálás 2022

A Vasvári Polgármesteri Hivatal számlálóbiztosok jelentkezését várja a 2022 őszén, októberben és novemberben lebonyolítandó országos népszámláláshoz. Jelentkezni szeptember 20-ig lehet

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október 1. és 2022. november 28. között Magyarország területén NÉPSZÁMLÁLÁST tart.

A népszámlálás eredményes lebonyolításában kiemelkedő szerepet játszanak az adatfelvételt végrehajtó számlálóbiztosok. A számlálóbiztos áll közvetlen kapcsolatban az adatszolgáltatókkal. Alapvető feladata a körzet bejárása, körzethez tartozó címek felkeresése, szükség esetén címpontosítás, új címek felvétele, kapcsolatfelvétel az adatszolgáltatóval, tájékoztatás, a kérdőíveknek KSH által előírt módon való kitöltése, folyamatos, ütemes előrehaladás, a címjegyzék vezetése, meghiúsulások dokumentálása a menedzser alkalmazásban, megtagadások, rendkívüli esetek jelentése a felülvizsgálónak, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval. Munkájukat közvetlenül a felülvizsgáló irányítja, és ellenőrzi.

A számlálóbiztos a 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajló terepmunka során címellenőrzést végez, és lakóegységenként kérdőívet tölt ki tableten. (Előreláthatólag 100–140 címen kell kérdőívet kitöltenie.) Az adatfelvételhez szükséges tabletet a KSH biztosítja.

A számlálóbiztosi munkára jelentkezés feltétele, hogy rendelkezzen

·       •saját elektronikai eszközzel (pl.: PC, laptop, tablet) és interneteléréssel a felkészüléshez (e-learning oktatáshoz, vizsgához), továbbá

·       e-mail címmel és mobiltelefonos elérhetőséggel a folyamatos kapcsolattartáshoz.

A számlálóbiztos személyével kapcsolatos elvárások:

·                18. életév betöltése, cselekvőképesség,

·                legalább középfokú végzettség.

A számlálóbiztosi munkára olyan személyek jelentkezését várjuk:

·         akik legalább felhasználó szintű, magabiztos számítógépes ismerettel rendelkeznek, illetve jártasak érintőképernyős készülékek használatában,

·         pontosan tudják követni az előírásokat,

·         betartják a határidőket,

·         jó kapcsolatteremtő- és beszédkészséggel rendelkeznek,

·         vállalják a számlálóbiztosi munkával járó fizikai és szellemi megterhelést, az esetleges konfliktusok elviselését,

·         vállalják az új ismeretek elsajátítását, a kapott válaszok bizalmas kezelését és a népszámlálás idején más adatgyűjtési és kereskedelmi ügynöki tevékenység mellőzését.

Jelentkezését az önkormányzat honlapjáról letölthető jelentkezési lap kitöltésével, aláírásával várjuk. Jelentkezési lapját a következőkben ismertetett módon juttathatja el hivatalunkhoz:

·       személyesen a Vasvári Polgármesteri Hivatal (9800 Vasvár, Alkotmány u. 1.) portájára történő leadással,

·       postai úton levélben a Vasvári Polgármesteri Hivatal (9800 Vasvár, Alkotmány u. 1.) címre,

·       e-mailben a jegyzo@vasvar.hucímre az aláírt jelentkezési lap fotózásával vagy szkennelésével.

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 20.

 

A számlálóbiztosnak jelentkezők közül a helyi népszámlálási felelős (jegyző) az online tananyag elsajátítását és az e-learning vizsga teljesítését követően választja ki a számlálóbiztosokat és velük köt megbízási szerződést.

A munkavégzésért a KSH a Kormány 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelete szerinti normatíva alapján meghatározott díjazást biztosít. (A bruttó díjazás: kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás 300.- Ft/cím, összeírás körébe tartozó cím összeírása 300.- Ft/cím, személyek összeírása 620.- Ft/személy, felkészülési és kapcsolattartási díj: 25.000.- Ft).

A népszámlálással kapcsolatos bővebb információk megtalálhatóak a www.ksh.huoldalon.

A jelentkezéssel összefüggő kérdésben a 94/572-012-es telefonszámon kérhető tájékoztatás.

 

 

Tisztelettel:

 

Pálláné dr. Lakics Erika

jegyző

 

Program
2024. június 18. kedd
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)