Közlemény

  nyomtatási kép

Tisztelt Vasváriak!

 

Egy új, eddig nem tapasztalt és csak filmekben látott helyzethez kell hozzászoknunk. Korábban tőlünk nagyon távolinak tűnő, de most a mindennapjainkban mégis megjelenő veszélyhelyzettel kell együtt élnünk heteken, esetleg hónapokon át. Legfontosabb a felelősségteljes magatartás, a fegyelmezett önkorlátozás. Semmilyen intézkedés nem pótolja az egyéni felelősségtudatot! Tartsuk be a felhívásokban szereplő óvintézkedéseket!

 

Az önkormányzat eddig a következő intézkedéseket hozta:

Az önkormányzati intézményekben fokozott takarítás és fertőtlenítés elrendelése.

Adagolós fertőtlenítők felszerelése az egészségházban, óvodában, iskolában.

A koronavírus fertőzéssel kapcsolatos központi információk, tájékoztatók továbbadása a lakosság felé a városi honlapon és facebook oldalon.

Az önkormányzati intézményekben dolgozók külföldre utazásának korlátozása.

Nagyobb városi rendezvények lemondása (Március 15-i ünnepség, Ismerős Arcok koncert, színházi előadás, Bárányfesztivál).

 

2020. 03. 14-én délután további egyeztetést tartottunk az egészségügyi, szociális, óvodai és bölcsődei ellátást biztosító intézmények vezetőivel. Az egyeztetés eredményeként a koronavírussal összefüggésben meghozott, az intézmények működését érintő döntésekről tájékoztatom Önöket:

 

Egészségügyi Alapellátó Intézmény

A Kistérségi Egészségházban működő járóbeteg szakrendelések továbbra is a szokott rendelési időben zajlanak.

Kérjük, hogy a szakrendeléseken történő megjelenéskor az egészségügyi szakszemélyzet kérésének, utasításának megfelelően szíveskedjenek eljárni, különösen a várótermekben tartózkodók létszámát illetően.

Kérjük, a szakrendeléseken lázas, köhögő, tüsszögő beteg ne jelenjen meg!

Kérjük továbbá a betegkísérők létszámának minimálisra csökkentését.

 

Vérvétel

A vérvétel továbbra is a szokásos nyitvatartási idő alatt vehető igénybe.

Kérjük, hogy a vérvételre érkezők a váróhelyiségen kívül várakozzanak, itt húzzanak sorszámot. Kérjük továbbá, hogy a váróteremben egy időben négy főnél több személy ne tartózkodjon!

 

Vasvári Szociális és Gyermekjóléti Központ

Szociális ellátás

A házi segítségnyújtás az eddigi gyakorlatnak megfelelően, a szakmai protokollt betartva működik.

 

Valamennyi szociális étkeztetést igénylő részére az ebédet házhoz szállítják.

 

Az intézmény ellátotti körébe nem tartozó 65 év felettiek is segítséget kérhetnek bevásárláshoz, gyógyszerkiváltáshoz. Igényüket az alábbi elérhetőségeken jelezhetik:

370-573, 573-221, 06/20/473-9999, 20/473-6566, 06/20/473-2577.

 

A személyes ügyfélfogadás csak nagyon indokolt esetben vehető igénybe, elsősorban a fenti telefonszámokon szíveskedjenek keresni az intézményt.

 

Az intézmény család és gyermekjóléti szolgálata a családlátogatást határozatlan ideig szünetelteti, kivételt képez a krízishelyzet. Kapcsolattartás a fenti telefonszámok bármelyikén történik.

 

Vasvári Ficánkoló Óvoda és Mocorgó Bölcsőde

Az intézmény 2020. március 17-től (kedd) határozatlan időre az óvodai nevelési tevékenységét szünetelteti. Indokolt esetben - az intézmény vezetővel egyeztetettek alapján -, gyermekfelügyeletet biztosít. Az intézmény tevékenységének szüneteltetése alatt ügyeletet tart. Telefonszám: 06/30/226-9577, 94/573-097.

 

Közös felelősségünk a járvány megfékezése, ezért mindenkit kérek a hozott intézkedések betartására! Tekintettel a helyzet folyamatos változására, kérem a város honlapjának és facebook oldalának figyelemmel kísérését.

 

 

 

 

Tóth Balázs

polgármester

Program
2024. július 13. szombat
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)