Kilencven éves Szakács Jenőné, Rózsi néni

  nyomtatási kép
Egy borongós,ködös februári péntek délutánon volt kollégái és ismerősei körében köszöntöttük Szakács Jenőné, Rózsi nénit kilencvenedik születésnapja alkalmából. Az ünnepséget a helyi Gourmet Pizzériában tartották. Tóth Balázs polgármester köszöntője és az ajándékok átadása után Rózsi néni egyik volt tanítványa, Kovács Ildikó a következő szavakkal köszöntötte a megjelenteket:

"Kedves Rózsi néni, Tisztelt ünneplők!

Nagy öröm számomra, hogy ezen a jeles eseményen részt vehetek, és köszönthetem volt osztályfőnökömet ,Rózsi nénit a 90-ik születésnapja alkalmából. Egyúttal köszönöm az itt megjelent volt kollégáinak is, hogy elfogadták meghívásomat! Életünkben az ünnepek nélkülözhetetlenek és nagy jelentőséggel bírnak. Főleg, ha ilyen szép ünnepen gyűlhetünk össze, hogy 90 évet ünnepelhetünk, és köszönthetünk.
Engedje meg Rózsi néni, hogy jó erőt, egészséget, és sok boldogságot kívánjak mindnyájunk nevében!
Rózsi néni az elmúlt évtizedekben sok-sok diákot tanított matematika és fizika szaktantárgyakból. Nyugdíjba vonulása után is folytatta a korrepetálásokat, sok diákot megmentve akár a bukástól, akár más vizsgákra, felvételikre készítette fel őket. Jó pedagógushoz hűen példát mutatott diákjainak és kollégáinak is. Szakmai tudása, türelme, fáradhatatlansága egész munkáját végigkísérte. Továbbtanulásunkhoz megkaptuk Tőle mindazt a szakmai tudást, amivel tovább mehettünk szakközépiskolákba, gimnáziumokba.
Több generációt tanított, néha családon belül is. Nem felejthetem el igazságosságát sem, még ha akkor tanulóként néha szigorúnak is tűnt számunkra.
Az Élet azonban az alaposságát, és következetességét visszaigazolta a mai napig.
Tisztelettel és szeretettel gondolunk Rózsi nénire.
Követendő példát adott önzetlen emberségéből, másokra figyelésből, őszinteségből és becsületességből.
Az itt megjelent volt tanáraim életük példájával is tanítottak, hisz ők egy küldetést teljesítve vitték a tudás lámpását előttünk. Végezetül kívánom, hogy a legdrágább kincs az egészség, ebből sose fogyjon ki Rózsi néni. Mindnyájunk nevében sok szeretettel köszöntöm, ISTEN éltesse sokáig!"
A köszöntő után közös pezsgőzés közben előjöttek a múlt emlékei. A kollégák, ismerősök meghatott, csillogó szemmel emlékeztek meg a régi szép kirándulásokról,értekezletekről,továbbképzésekről. Hiszen nem volt olyan kollégája Rózsi néninek, akivel valami közös élmény ne történt volna az évtizedek során.
Volt a jelenlévők közt, aki tanítványa volt, majd kollégaként került a vasvári általános iskolába.
A finom vacsorát követően meglepetésként még egy torta is előkerült a hozzáillő gyertyákkal, amit az ünnepelt meghatódva fújt el.
Szép emlékként marad meg a szívekben ez a péntek délután.
A megjelentek sok élményt felelevenítve, lélekben gazdagodva vettek búcsút egymástól az est végén, s indultunk hazafelé.

Program
2024. július 13. szombat
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)