Vasvár a katolikus televízióadón

  nyomtatási kép
Vasváron forgatott a Bonum TV, az első magyar nyelvű katolikus televízióadó, amelynek munkáját a városhoz kötődő neves előadóművész, Mohai Gábor is segíti. A televízió több alkalommal (szerdán és vasárnap) élőben közvetíti a vatikáni, pápai eseményeket, magyar nyelvű szinkronnal. A televízió többnyire a szerzetesrendekkel áll partneri kapcsolatban. Pártoktól és gazdasági köröktől független, a csatorna a nézői adományokból finanszírozza működési költségeit. Vasvár egyházi értékeiről május 10-én mutatták be a Szentkúton, a templomban és a Békeházban is forgatott 25 perces filmet.
Az adót azzal a céllal hívták életre: mivel egyre nagyobb igény mutatkozik egy olyan reményt adó és összefogásra sarkalló kommunikációs eszközre, mely képes az egyént folyamatosan megerősíteni a Krisztusba vetett hitében. A Bonum Televízió Szent II. János Pál pápa útmutatását követve kívánja használni a modern kommunikációs lehetőségeket, hogy a 21. század embere ismét rátaláljon az Örömhírre. Ebben segít szakmailag Mohai Gábor, az elismert előadóművész, rádiós személyiség, akinek kellemes orgánumát televíziós bemondóként ismerték meg sokan. A Radnóti- és Kazinczy-díjas, valamint a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével is kitüntetett előadóművész számos alkalommal megfordult, s fellépett Vasváron. Az ő ötlete volt az is, hogy a várost, mint ősi búcsújáró helyet mutassa be a televízió. A 25 perces filmben a Szentkút, a templom, és a Békeház értékeire, szépségeire irányították rá a figyelmet. A Szentkúton a Kalinkó Népdalkör elénekelte a Vasvári Szűzanya éneket. A forgatási napon volt a Vasvári Rózsafüzér Társulat 10 éves jubileuma, ők is szerepelnek a filmben, a tagok akkor érkeztek haza a zarándoklatról. 
A város elnyerte a készítők és a nézők tetszését, így a Bonum Tv a domonkos rend évfordulós ünnepségéről, valamint a szeptemberi búcsúról is közvetít majd. A filmet május 10-én vetítették, de ismételni is fogják.
Kép alá: Ghie Marselius, verbita rendi plébános és Kovács Tilda, a város korábbi polgármestere is megosztja gondolatait az egyházi és helyi értékeket is bemutató filmben

Program
2024. július 13. szombat
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)