Vasvári Gyermekekért Alapítvány gálaműsora

  nyomtatási kép
A 3.b osztályos Forrai Luca és a 6.b osztályos Nagy Amanda furulyaszavával kezdődött el az általános iskola aulájában az idei májusi gálaműsor. Vajda Szilárd tanítványai Papp Lajos Két magyar népdal című művét adták el.
Az est narrátora Krisztánovics Adrienn köszöntötte a vendégeket és felkérte az alapítvány elnökét, az iskola igazgatóhelyettesét, hogy mondja el köszöntő gondolatait.
Laczó Zoltánné felidézte, hogy 1996-tól kezdődően minden évben megrendezték ezt a gálaműsort. Kezdetben az énekkar évzáró műsora volt egyben, de mára már kiegészült egyéb műsorszámokkal is. „Hagyománnyá vált, hogy minden év végén bemutatkoznak azok a tanítványaink, akik a tanévben megrendezett művészeti versenyeken, iskolai és térségi rendezvényeken produkcióikkal színesítették azokat.”- mondta az alapítvány elnöke. Megköszönte, hogy a vendégek elfogadták a meghívást, eljöttek a rendezvényre és jó szórakozást kívánt.

Ezt követően Haydn Dalocskáját Albert Mónika szólaltatta meg hegedűn, akinek felkészítő tanára Janzsó György, zongorán kísérte Janzsóné Földesi Ilona. A tavasz hangulatát Szabó Lőrinc Nyitnikék című verse idézte elénk a 7. osztályos Krisztánovics Adrienn előadásában. Cséri Alexandra pedig az éledező természet fűszeres varázsáról énekelt. Csemer Boglárka Parfüm című dalát Szalainé Kiss Viktória tanárnő kísérte zongorán.

Alsós tanítványok egész éves munkáját dicsérte a bemutatott tréfás gyermeklakodalmas.
Az első, másodikosok előadását betanította Kovácsné Németh Edit és Süle Erika tanítónők.

Tóth Hanga 8.b osztályos tanuló a tavalyi évben a honkongi világbajnokságon nagyon szoros versenyben a rangos második helyezést szerezte meg. Más versenyen is rendkívüli sikereket ért el kötélugrásban. Fiatalabb társa, a 2.b osztályos Kiss Rebeka is már most is több versenyen vett részt és eljutott az Országos Diákolimpiára is. Kettőjük bemutatóját is láthattuk.

Az alsó tagozatosok farsangján látthattuk első alkalommal azt a két vidám táncos produkciót, melyet bemutattak a gálaműsoron is. A 3.b-sek cigánytáncukkal szórakoztatták a közönséget,  majd a negyedikesek matróztáncot jártak. A diákokat felkészítették: Botfa Istvánné, Módli Istvánné és Németh Éva tanítónők.

Gerencsér Orsolya Járdányi szonatinájának első tételét szólaltatta meg zongorán. Felkészítő tanára Farkas Anikó. Orsolya is több verseny előkelő helyezettje volt már. 

Sejberné Szabó Marianna igazgatónő az énekkar záró blokkja előtt felidézte és megosztotta gondolatait, melyek megfogalmazódtak benne a forgatókönyv olvasása közben: „Milyen jó, hogy van nekünk egy gálaműsorunk, melyen bemutathatjuk a tehetséges tanítványainkat, a büszkeségeinket. Természetesen van olyan is, aki másban tehetséges, amit ma itt nem tudunk megmutatni. Ünnep a mai. Ünnepeljük ezeket a diákokat, ahogy a zenét, a verset, a táncot is. Hiszen „a zene az kell, mert körülölel, hogy ne vesszünk el”, a vers pedig „jó a léleknek”- mondta egyik előadóművészünk. A tánc is nagyon fontos szerepet tölt be az emberek életében. Általa el tudjuk feledni problémáinkat.” Az igazgatónő megköszönte a diákoknak, hogy segítettek megállni a mindennapok forgatagában, segítették elfelejteni a problémákat. Megköszönte a főszervezőknek Laczó Zoltánné, Ódor Anna és Szalainé Kiss Viktória tanároknak a szervezést, a felkészítőknek, a szülőknek, hogy segítették tanítványaikat, gyermekeiket.
A műsor zárásaként az énekkar következett, akiknek tagjai minden évben nagy izgalommal és lelkesedéssel készülnek – a többi fellépés mellett – a gálaműsorra. Ez az idei tanévben sem volt másként. Műsorukban felcsendült két kánon, Beethoven dala a mormotás fiúról és énekeltek az útkeresésről is. Végül film- és musicalrészleteket hallhattunk tőlük. Az énekkar munkáját irányította és a műveket betanította: Pappné Bem Gabriella és Szalainé Kiss Viktória.

Program
2024. július 13. szombat
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)