Települési Értéktár

  nyomtatási kép
Vasvár Város Önkormányzatának
Települési Értéktár Bizottsága felhívása

Vasvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. december 18-i ülésén a nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló 2012. évi XX. törvény értelmében létrehozta a Települési Értéktárat, illetve Települési Értéktár Bizottságot, melynek feladata összesíteni és rendszerezni a város területén fellelhető települési értékeket.
A helyi értéktár létrehozásának célja, a térség természeti környezetének, szellemi, anyagi, művészeti alkotásainak, hagyományainak, összegyűjtése, bemutatása, ezen keresztül a helyi összetartozás erősítése.
A feladat: meglátni és megláttatni egy-egy helyi közösség speciális értékeit.
Értéknek nevezzük ebben az értelemben mindazt, ami közérdeklődésre tarthat számot, hasznos munka van bennük, egyediek, fenntartandóak a jövő nemzedéke számára is.
A vasvári Települési Értéktár létrehozását a Bizottság a lakosság közreműködésével szeretné megvalósítani. A helyi értékek felkutatásában bárki részt vehet, ezért a bizottság ennek a felhívásnak a közzétételével kéri a polgárokat, civil és társadalmi szervezeteket, intézményeket, hogy a városhoz kapcsolódó települési értékeket (épített és természeti érték, kulturális, művészeti, sport, gasztronómiai és hagyományőrző érték) gyűjtsék össze és terjesszék a bizottság elé. A települési értéktár létrehozásával kapcsolatban a bizottság örömmel fogad minden ötletet, elképzelést és köszönettel fogadja a lakosság támogató együttműködését.
A javaslattevő a benyújtani kívánt értéket a mellékletben található adatlapon, papír alapon és ha lehetősége van, elektronikus formában is (vasvar@t-online.hu) nyújtsa be a jogszabályok előírásai szerint, Vasvár Város polgármesteréhez (Polgármesteri Hivatal, 9800 Vasvár, Alkotmány utca 1.). (Vasváron leadhatja még javaslatait a Dr. Bendefy László Városi Könyvtárban, ahol segítséget is kaphat az adatlap kitöltéséhez!) Az adatlapot és a hozzá kapcsolódó információs anyagot megtekintheti, letöltheti városunk honlapjáról a www.vasvar.hu oldalról is.
Az Értéktár Bizottság a beérkezett – formai és tartalmi szempontból hiánytalan - javaslatokat negyedévenkénti ülésén megvizsgálja, kategorizálja és javasolhatja az egyes értékeknek a Hegyháti Tájegységi Értéktárba, a Vas megyei, illetve a Magyar Értéktárba vételét, azt követően Hungarikummá nyilvánítását.
Az Önök által javasolt és a Bizottság által jóváhagyott Vasvári Értékek gyűjteményét a Dr. Bendefy László Városi Könyvtár galériáján, a város honlapján folyamatosan nyomon követhetik.
A közös munkával összegyűjtött értékek sora így folyamatosan bővül. A javaslatok beadásának következő részhatárideje: 2015. július 01.

Legyen sok örömünk most és a jövőben is a VASVÁRI ÉRTÉKTÁRban!

Sikeres gyűjtőmunkát kíván Vasvár Polgárainak 
a Települési Értéktár Bizottság - Vasvár

Letölthető dokumentumok:
Program
2024. július 13. szombat
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)