Középkori kavalkád

  nyomtatási kép

A kistérség civil szervezetei néhány hónappal ezelőtt létrehozták a Hegyháti Civil Hálózatot, melynek szervezésében május 28-án, délután 1 órától egy középkort idéző, fesztiváli hangulatot teremtő, családi program kerül megrendezésre.

A műsorok két helyszínen folynak majd: a művelődési ház és a kolostorépület körüli új közösségi tér korabeli mesterségeket felvonultató vásárnak ad otthont, a Csónakázó-tó környéke pedig a katonai hagyományőrző csoportoknak biztosít bemutatkozási lehetőséget.

A délután jelmezes felvonulással kezdődik, majd a vásár ünnepélyes megnyitásával illetve az iskolásoknak meghirdetett kistérségi képzőművészeti verseny díjkiosztójával folytatódik.

A gyermekek számára külön műsorszámokkal is készülünk, lesz agyagozás, rendhagyó történelemóra, játékos feladatok jutalomért, a kisebbeknek bábelőadás Szent Györgyről és a sárkányról valamint meséket hallgathatnak Mátyás királyról. A színpadon helyi és vendégegyesületek előadásai tekinthetők meg folyamatosan. A katonai jellegű szervezetek közül vendégünk lesz a Károly Róbert Lovagrend, a Nádasdy Ferenc Bandérium, a Nyugati Gyepű Pajzsa Haditorna Egyesület, a Fekete Sereg.

A harcosok -a hadisarc kiváltására- örömmel fogadják el a felvonulás alatt és a délután folyamán is- a vasvári ügyeskezű háziasszonyok süteményfelajánlásait.

A vállalkozó kedvű hölgyek megtanulhatják a hastánc alapmozdulatait vagy bepillanthatnak a csipkeverés titkaiba, az idősebbek figyelmébe pedig a szentek életéről szóló énekekből összeállított műsort ajánljuk. Remélhetőleg a család minden tagja talál érdeklődésének megfelelő programot, a részletes kínálatról, a plakátokról és szórólapokról tájékozódhatnak.

Örömmel vesszük olyan önkéntesek jelentkezését, akik segítenének a vendégszervezetek fogadásában. (jelentkezés: MÉRTÉK Egyesület 94-370-923)                            Wesselyné Kupi Ildikó

a Hegyháti Civil Hálózat képviseletében


 

Program
2024. július 13. szombat
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)