Magyarország és modern haza

  nyomtatási kép

Tavasszal a társadalmi jelzések egyre nagyobb számban érkeztek az MFPÉE társadalmi szervezetéhez.
 
Több országos jelenség esetében a szaktárcák képviselői és Országbíró Zoltán a régió szakembereinek, lakosainak érdeklődésére számottartó egyeztetéseket folytattak le.
 
 A gyermekvédelem a vidéken adja erősebb jelzéseit.
 
Jogi szabályozás átalakításához a civilek tömörülése képviseletében a Balog Zoltán parlamenti bizottsági elnök(FIDESZ), Fogarasiné Deák Valéria parlamenti bizottság alelnöke(MSZP) és Országbíró Zoltán konkrét jogszabályi tatalom javaslatokat tekintett át.
 
 Régiónkban a gyermekek érdekvédelmi képviselete, a magányosan élő szülők képviselete erős és tiszteletetre méltó.
 
A Szociális és Munkaügyi Minisztériumhoz az elhalasztott Ptk. és családjogi törvény életszerű törvénymódosítási indítványával ült le dr. Kovarik Erzsébet szakállamtitkár illetve Országbíró Zoltán.
 
 Vas megyében - Zala megyében és Győr - Moson - Sopron megyében civilek a készülékek, edények, lámpák kereskedelmét kifogásolták.
 
 Az ügyben az MFPÉE az RFC Társadalmi Intézet segítségével bírósági eljárást vett igénybe.
 
 
 "Magyarország és modern haza" fogalmának modern és erősítő jellegű regionális diákújságírói pályázatát írja ki az MFPÉE a Nyugat-Dunántúli Régió településein élő dolgozó, tanuló fiatal diákújságírók számára 2009. május 15.-vel kezdődöen egy éven át. (jelentkezés civilek@index.hu)
 
Az MFPÉE kifejezetten a közvetlen lakókörnyezetével azt féltő-óvó módon gondolkodó 15-18 évesek részére ad lehetőséget a havonkénti ajánlott témakörben újságírásra, a pályázat végén emlékserleg és más díjakkal elismerve. Bírálóként már müködtetett médiumok (pl. Fogyasztóvédelem Magyarország, Budapest Főváros Online stb.) civilújságíróit kérte fel.
 

 
Héderváron az MFPÉE által kezdeményezett lakosságvédő programján Pintér Viktória az Egészségügyi Hírlap szerkesztőbizottság vezetője és Országbíró Zoltán.
 
 
 A hagyományosnak tekinthető civil érdekvédelmi és érdekérvényesítő civil nyílt napon Országbíró Zoltán Regionális Közigazgatási Civil Főkoordinátor várja az érdeklődőket Győrben a megyeháza épületében(Győr, Árpád út.32. kisterem) 2009.május 07.-én 11h-14h között.
 
A Zala megyei, Vas megyei, Győr-Moson-Sopron megyei lakosok, cégek, önkormányzatok jogsérelmeit és az érdekeik országos megjelenítését
a Nyugat-Dunántúli Regionális Permegelőző és Peres Szakértői Iroda fogadja hétköznapokon.(Győr, Bajcsy-Zsilinszky u.42.)
 
A civil szervezetek tájékoztatása és támogatása az MFPÉE kitűzőtt célja, érdeklődésükre továbbra is számítunk!

Bejelentkezés és regisztráció a nyílt napra: euregioerdek06@vipmail.hu vagy a 06-302-164-102 telefonszámon 2009.május 06.-ig. MFPÉE Elnökség

Program
2024. július 13. szombat
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)