Mikrotérségi összefogás a Hegyháton

  nyomtatási kép


A civil szervezet ifjúságsegítő referense és ifjúságsegítő munkatársa a közelmúltban felkereste azoknak a településeknek a polgármestereit, akik az ifjúság helyzetének megjobbítása érdekében mikrotérségi összefogásba tömörültek, így Alsóújlakra, Kámba, Szemenyébe, Oszkóba és Csehimindszentre látogattak egyeztetés céljából.

A beszélgetés elsődleges célja az volt, hogy a most meglévő alaphelyzetet felmérjék, tisztázzák a munkatársak, és a továbbilépésekről tárgyaljanak a falu első embereivel. Alsóújlakon Welladics László polgármester fogadta készségesen a munkatársakat. A beszélgetésből kiderült, hogy felismerte a mikrotérségi együttműködésben rejlő lehetőségeket. Különösen azért, mert a településükön csírájában elindult egyfajta összefogás a fiataloknál. Ennek alapjaként építettek számukra egy konditermet, melyet a fiatalok szerelnek fel folyamatosan, ők vigyáznak rá és határozzák meg nyitva tartását.

Az önkormányzat minden segítséget megad nekik, hiszen tudják, hogy a fiataloknak égető szüksége van tartalmas időtöltésre. Ennek egy szeletét ebben a konditeremben biztosítják. A jövőben szeretnék az iskolán kívül a művelődési házba is beszerelni a számítógépeket és intemet csatlakozást, hogy az egyfajta Teleházként is üzemeljen, hiszen a korábbi években magát az intézményt már felújították.

Szeretnének adandó alkalommal, akár munkaügyi támogatással is, egy koordinátort alkalmazni, aki szervezi majd a fiatalok szabadidő eltöltését. Attól sem zárkóznának el, ha ez a szakember akár több települést (a mikrotérséget) is ellátná együttesen. A falu vezetője ebben is látná a mostani pályázati összefogás előnyét.

Szó esett egy, a falu fiataljainak szükségleteit felmérő kérdőíves programról is, melyhez a polgármester maximális segítséget ígért, továbbá egy családi délután megszervezéséről, melyet a NYUGI munkatársai és önkéntesei szerveznének a faluban, összefogással.

pogács (Rábavidék XVI. évfolyam 3. szám)

Program
2024. július 13. szombat
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)